Японската принцеса Айко, единственото дете на император Нарухито и императрица Масако,

...
Японската принцеса Айко, единственото дете на император Нарухито и императрица Масако,
Коментари Харесай

Красота и доброта от Изтока: Какво ще работи принцесата на Япония?

Японската принцеса Айко, единственото дете на император Нарухито и императрица Масако, ще работи в японското общество на Червения кръст от април, откакто приключи университета, заяви Имперската организация за семействата в понеделник.

Въпреки че възнамерява да продължи да извършва формалните си отговорности като член на императорското семейство, 22-годишната принцеса се надява да бъде наета от сдружението на Червения кръст, към което тя споделя, че " постоянно е изпитвала интерес ".

Японският Червения кръст има тесни връзки с императорското семейство. Императриците служат като почетни президенти на организацията.

„ Щастлива съм да вземам участие в работата на Японското общество на Червения кръст “ , сподели принцесата в изказване, оповестено от организацията, добавяйки: „ В същото време се усещам решена “.

„ Като работя настойчиво със съзнанието, че съм станала член на Червения кръст, се надявам да съм най-малко малко потребна на хората и обществото “, сподели още тя.

Принцесата ще работи като чиновник на договор и ще пътува до централата в токийския регион Минато, сподели организацията. Подробностите за нейната планувана работа към момента не са конкретизирани.

 принцеса Айко Getty

Родителите ѝ показаха вяра, че щерка им ще продължи да работи настойчиво и да пораства като член на Червения кръст.

В момента принцеса Айко е студентка четвърта година в катедрата по японски език и литература в университета Гакушуин. През декември тя показа дипломна работа, отдадена на стихотворенията уака - класическата форма на лирика в средновековна Япония.

През октомври принцесата посети Японското общество на Червения кръст с император Нарухито и императрица Масако, с цел да види галерия за дейностите на организацията за оказване на помощ след голямо земетресение в Канто от 1923 година, което разтърсва Токио и близките префектури.

 принцеса Айко Getty

Принцесата придружила родителите си, тъй като желала да задълбочи разбирането си за организацията, показват от организацията.

Обществото на Червения кръст сподели в изказване, че желае „ задълбочено да се приготви, тъй че (принцесата) да може да работи умерено “.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР